diumenge, de febrer 27, 2005

Sense paraules. La realitat sempre supera la ficció

Admirable B: He estat a punt d'ennuegar-me amb el pastís de postre de músic a les vuit del matí. Sempre vaig endarrerit, ho he de reconèixer, és per això que els diumenges llegeixo la premsa de dissabte. I com que a casa sóm molt sensacionalistes (ai, las!) llegim El Periódico, amb els seus suplements com ara el Teletodo. I quina ha estat la meva sorpresa quan a la pàgina quatre de dissatbe 26 de febrer m'ha vingut als ulls aquesta imatge:



Gairebé no m'ho creia. Creia que tot era producte de la son i fins i tot he dubtat dels components del cafè amb llet que tenia al davant i de l'esmentat pastís de postre de músic. I si hi havia substàncies psicotròpiques. Després de pessigar-me diverses vegades i, inevitablment, fer-me mal, he vist que allò que estava vivint era absolutament i que, com no s'ha dit mai, la realitat sempre supera la ficció.
El ressó del nostre bloc és impressionant, espectacular, sense precedents. I jo em pregunto: quan ens convidaran al Club amb l'Albert Om? O al Minoria Absoluta del Toni Soler? O al Salsa Rosa? O, fins i tot al Crònicas Marcianas?

Moltes gràcies a la gent del Teletodo. I moltes gràcies a Ella, la nostra musa, sense l'esperit de la qual tot això no hauria estat possible.

Admirable C: Buf, què ens està passant, B?! Jo, de tot l'articlet del Teletodo, em quedo sens dubte amb la foto: i és que com diu la ja veterana supporter d'aquest ínclit bloc Francesca, cal reivindicar la "naturalitat catalana" de la Mònica sense potingues a la cara. I jo encara hi afegiria més: que no es deixi treure les lleganyes! Visca el sobadisme quotidià! Gràcies.

dissabte, de febrer 26, 2005

'Tunning ocular', o l'art d'amagar la realitat

Admirable B: Recordo que en la conversa radiofònica que vam tenir l'Admirable C i un servidor a COM Ràdio amb les dues Mòniques, la nostra dona del temps ens va dir, més o menys, que a l'hora que ella arriba a la televisió, els responsables de maquillatge han de fer una feina de reconstrucció (més que no pas de maquillatge pròpiament dit). Permeteu-me que dubti: no em cap al cap que pugui fer mala cara. Sigui com sigui, d'uns dies ençà he notat (i l'Admirable C crec que també hi està d'acord) que els maquilladors/maquilladores de la tele es passen amb les ombres, el rimel i altres complements femenins destinats a, podríem dir, dissimular les ulleres, el cansament, les bosses... No anem bé, no anem bé... Trenquem una llança per la naturalitat, per la mesura: sí al maquillatge, però en les dosis idònies: ni massa ni massa poc. Per si aquest suggeriment arriba a les altes instàncies televisives, i sense voluntat de fer publicitat ni de cobrar comissions (ara que el 3% ha passat a formar part de l'imaginari popular i eròtic del país), un curs de maquillatge ben professional.

dijous, de febrer 24, 2005

Fem memòria

Admirable C: Davant la recent aportació d'un viatger de la xarxa en aquest bloc, en què ens informa de l'existència d'una altra Mònica López, l'actriu, abans que la nostra musa meteorològica saltés a la fama televisiva, ens veiem en l'obligació de fer una llista de Mòniques López que poden desviar l'atenció dels despistats respecte del nostre veritable mite: ELLA!

Apa:
Mònica López, l'actriu (catalana)...
Monica Lopez, l'actriu llatina...
Mònica López, la radiofònica...
Monica Lopez, la bibliotecària...
Monica Lopez, la biotecnòloga...
Mònica López, la periodista...
Monica Lopez, l'estudiant
(...)

No us confongueu, doncs!

La línia diplomàtica

Admirable B: Ja feia uns quants dies que li donava voltes. Però heus ací que fins avui no m'he decidit a fer-ho públic. Podria dir que no ho he fet fins a tenir totes les dades damunt la taula... Però mentiria. No ho he fet per desídia. Sigui com sigui, avui us voldria parlar de la línia diplomàtica (un concepte que també rep el nom de ratlla diplomàtica). Què no s'ha dit de la línia diplomàtica? Per als que no sovintegeu les passarel·les Gaudí (perdó, Fashion Week) o Cibel·les, us recordo que la ratlla diplomàtica fa referència als vestits protagonitzats per les franges (més o menys gruixudes, més o menys fines). I us preguntareu què té a veure això amb la nostra dona del temps. Doncs, molt. Perquè la setmana passada (aquesta, encara no) ens ha ofert una bona selecció de vestits, jerseis i americanes amb la coneguda línia diplomàtica. No en tenim imatges, però. Com si fossim infants la vigília de Reis, esperem que qualsevol dels tres ens dugui una targeta de vídeo i ens instal·li l'ATI Player, el millor amic de l'home.
Per cert, gràcies a tots els que, d'una manera o una altra, ens seguiu.

Pregunta

Admirable C: Si la Mònica es lleva amb un fil de veu esquerdada, just com ahir al matí, podem dir aleshores que qui presenta el temps és l'Afònica López?

(Sí, acudit facilet... però si no el deia, petava!)

dimecres, de febrer 23, 2005

Floretes i amoretes

Admirable C: Tot i que el volum de comentaris que es generen en aquest bloc (i en d'altres que en parlen) no és portentosament important, sí que es podria convenir que destaquen, majoritàriament, en una cosa: hi ha unanimitat en els mereixements de la Mònica per disposar d'una web dedicada íntegrament a la seva persona i als seus coneixements. I això, què voleu que us digui, ens fa feliços. Oi B?

Com que tothom coincideix en les bondats d'ELLA, què millor que tornar-li els positius efectes que ens generen a tot(e)s les seves intervencions amb el llançament/enviament d'amoretes i floretes a la nostra musa televisiva. Per als qui van mal dotats d'imaginació, i sobretot per a qui els calgui refrenar-se els instints més baixos, en aquesta pàgina teniu un bon recull de mots bonics i adequats a la Mònica.

Jo estic indecís quina floreta li escau millor: dubto entre conspícua, fadadora, galanxona, mirífica, primotera i venustada, tot i que festejadissa també tira molt. Aiiii!

dimarts, de febrer 22, 2005

Quin dubte!

Admirable C: Llegint el comentari deixat per un indígena eivissenc en aquest post m'ha (as)saltat un dubte: està cada dia més prima, la nostra Mònica, o només li ho sembla a ell? Ai mare, jo diria que no.

Què en penseu, vosaltres? I tu, Mònica, per què no ens reveles la xifra màgica de la teva balança?

Benvinguts Caballe(r)s!

Admirables B i C: Avui volem donar la benvinguda a tots els internautes que arribeu a aquesta humil pàgina provinents del bloc d'en Xavi Caballé (gràcies pel post!)... l'únic assortat blocaire de qui tenim constància que ha intercanviat mails amb ELLA. Afortunat que és!

dilluns, de febrer 21, 2005

"Pel febrer, abriga't bé"

Admirable C: Avui comença una setmana intensa per a la Mònica. Malgrat que és dilluns, se'ns ha presentat amb les millors gales per rebre amb tots els honors i el millor dels humors un front d'aire fred que ens ha de fer davallar els termòmetres els propers dies. I és que ja ho diu la saviesa popular: "Pel febrer, abriga't bé". Mònica, informa'ns com tu saps informar-nos! Esperem amb delit, els admirables, les teves ordres, consells i avisos meteorològics!

PS: Per cert, després del trasbals de divendres amb la detecció del "nou look" de cabells d'ELLA, avui ens hem pogut calmar; la permanent no era tan permanent...

divendres, de febrer 18, 2005

La permanent

Admirable C: Avui, en aquells esperats minuts de protagonisme matinals de la Mònica, he detectat una novetat important i trasbalsadora. Els cabells se li han permanentat! No els té llargs i llisos com sol ser habitual, sinó que a la part mitgenca del cabell es pot observar clarament que els impulsos ondulatoris pressionen amb força per fer aflorar el rínxol.



Els dubtes que s'obren són importants i transcendents.

La Mònica és rínxols d'or?

Es planxa els cabells?

O és que ha sortit de la dutxa just abans de plantar-se davant la càmera?

Ja podeu votar la resposta favorita...

dijous, de febrer 17, 2005

Picarona

Admirable C: Malgrat que les infraestructures tècniques que tenim entre mans van de baixa (necessitem un voluntari amb ATI Player!), això no treu que ens esforcem diàriament per captar (rudimentàriament) els extraordinaris moments en què la Mònica omple amb la seva presència i saviesa la pantalla del nostre televisor. I, com a premi per aquest esforç, ens regala la seva millor faceta picarona...



Gràcies, Mònica!

dimecres, de febrer 16, 2005

Cogito ergo sum

Admirable B: No ve al cas, però tenia ganes de dir-ho. Tinc moltes coses al tinter (i, malauradament, poc temps), així que hauré d'anar per feina. Abans de res, demanar-vos disculpes, primer a tu, Mònica, després a l'Admirable C, i després a la nostra reputada audiència: no pot ser que deixi passar tant de temps en les intervencions. Però ací estem, al peu del canó.
Avui no tenim imatge, com ja és habitual, però ELLA ens brinda una combinació de pantaló texà i jaqueta blanca que és, ras i curt, espectacular. En els plànols curts, sembla talment una núvia que és a punt de pujar a l'altar. En els plànols llargs, amb el Principat cobert de núvols i banyat pel sol, en canvi, ens aporta aquesta seva imatge de jove del nostre temps. Ahir, en canvi, va canviar els pantalons per la faldilla. Una peça que ens avança que el bon temps ja és aquí, perquè aportava un aire primaveresc i primaveral d'allò més atractiu.
Sigui com sigui, els de COM Ràdio segueixen sense penjar a la web el programa en què els Admirables van conèixer, en directe i a través del telèfon, la nostra meteoròloga per excel·lència. Boicot? Deixadesa? Manca d'interès? Queixeu-vos: lamallaradio@comradio.es.

Admirable C: Nano, què t'has pres? Quina embranzida que has agafat amb aquests dies de silenci, B? Aquí crec que t'equivoques: les queixes, no les hem de dirigir de cap manera al programa de la Mònica López (radiofònica). La conversa que hi vam mantenir a quatre bandes, ja forma part del nostre bagatge biogràfic: ja no ens la pot llevar ningú de les nostres vides. Les queixes, en canvi, sí que les hem de dirigir a TV3, ja que en l'apartat del Temps hi posen imatges d'en Molina d'en Mauri, però cap de la musa meteorològica!



Això sí que és digne de denúncia! I la paritat? I el respecte pels fans mitòmans d'aquest tros de dona (del temps)!?

Repe, repe! Una altra Mònica a la llista!

Admirable C: Admirable B! Mentre tu et rumies l'esperada represa de les teves encertades i agudes intervencions en aquest teu nostre bloc, jo t'haig d'informar de la presència d'una nova Mònica López al món! A aquest pas, crec que la combinació del nom Mònica i el cognom López va a pel rècord Guinness en alguna categoria, segur. La que acabo de descobrir és periodista de la UPF, especialitzada en ambientologia. D'ella, n'he descobert a la xarxa un magnífic i interessant treball que crec que, en el nostre cas, és de lectura obligatòria:

Adicción a opiáceos.

Els hauríem d'anar deixant, Admirable B...

diumenge, de febrer 13, 2005

Coses al tinter

Admirable C: La xerrada hertziana amb la Mònica (i marciana, deu pensar ELLA) va ser, com us podeu imaginar, corprenedora i iniciàtica per als dos admirables servidors de tots vosaltres.



Però també va ser fugaç.

Davant d'això, ens veiem en l'obligació, ara i aquí, de complementar alguns arguments a favor de l'existència d'aquest weblog i de la tria de la meteoròloga més eixerida del món catòdic com a objecte del nostre desig... informatiu.

D'entrada, un motiu bàsic: no ens enganyem, tothom és carn mitòmana. I com a mitòmans en actiu, en latència o en potència, els dos admirables topàvem amb un obstacle: cap dels mites vius o desapareguts que ens envolten i de què tenim coneixement ens fan o ens feien el pes. Descartada la típica mina mitòmana d'Eurovisió (tot i que, ho confessem, estem enganxats a La mirada interior de Marian van de Wal), vam decidir centrar la recerca del nostre ésser mitificable a la televisió, i en concret a TV3, "la nostra". Amb l'objectiu centrat, calia enfocar-lo en una persona de carn i ossos. I, sobretot, ens calia mirar de superar el fanatisme fàcil d'estrelles ja molt gastades, com la Mari Pau Huguet. Ens calia, en definitiva, renovar l'star system mediàtic català amb algú proper a l'espectador, còmplice amb els ciutadans normals, de posat humil, tracte agradable i professionalitat contrastada. No en teníem dubte: era ELLA, la física urgellenca, la que ens havia de sotmetre a la tirania del súbdit mitòman.

dissabte, de febrer 12, 2005

On ets, B?

Admirable C: L'Admirable B estava molt animat les hores abans del primer contacte (telefònic) amb la Mònica... però després, ja no ha piulat gens! Què et passa, B? On ets? Estàs trasbalsat?

divendres, de febrer 11, 2005

M'ha mirat

Admirable C: Avui, mirant la meravellosa informació meteorològica de la franja matinal de TV3, he tingut una sensació. En acabar d'explicar les previsions, estic convençut que la Mònica M'HA MIRAT.

dijous, de febrer 10, 2005

"Esborreu aquesta adreça"

Admirable C: Sí, el miracle s'ha produït. De dotze a una de la matinada, quatre hores abans que es llevi la Mònica López per anar a treballar, els dos admirables vam poder parlar amb ELLA. Nervis, suor, mal de ventre... tots els símptomes del contacte amb allò desconegut eren presents minuts abans d'entrar en antena. La Mònica López radiofònica, conductora de LaMalla Ràdio, comença a acomiadar l'entrevista pròpiament dita a la Mònica López meteoròloga i la introdueix cap al darrer bloc de la xerrada. Parla de weblogs, i d'un en concret: "ladonadeltemps.blogspot.com". Sense temps a encadenar la següent paraula, la veu d'ELLA s'imposa a l'estudi: "Esborreu aquesta adreça..." Bon començament pel primer contacte directe, via fil telefònic, amb la crac de la física i la meteorologia nostrades! El que es va esdevenir tot seguit són cinc o deu minuts (com passava el temps, oi Admirable B?) de conversa sense fil argumental conductor al voltant del bloc, la seva jornada laboral, el "roce" amb l'Espartac Peran (noies admirables de la xarxa catalana, ja trigueu a obrir-li un bloc per encimbellar-lo a l'Olimp mediàtic que li correspon!), les confessions personals (ELLA: "Llegeixo el bloc des de fa una setmana, divendres o així"; "Rebo molts mails de companys de feina que em diuen: 'Ja has vist aquesta plana...?'"), la ferma voluntat de desbancar la Monica Lopez en pilotes dels primers resultats al Google... i una petició: el rol d'Admirable A, Mònica, te'l reservem per a tu.

Per cert, com que no ens vam poder ni acomiadar ahir (les regles de la ràdio imposen!): bona nit, Mòniques, i gràcies per aguantar-nos!


Admirable C: Avui la Mònica se'ns ha presentat amb el verd de l'esperança...

dimecres, de febrer 09, 2005

Alerta!!!

Admirable B: Avui és el gran dia... A mitjanit, sintonitzeu Com Ràdio i tindreu una agradable sorpresa. El programa LaMalla Ràdio, presentat curiosament per una noia que també és diu Mònica López (ai las!), entrevista la dona del temps, la nostra dona del temps, ELLA. Però aquesta no és pas la sorpresa, no! La sorpresa és la connexió telefònica amb els dos admirables, el B i el C, i el retrobament de dues ànimes bessones amb la seva musa, amb la llum de ses vides. Demà... més!

Admirable C: Imatges per als incrèduls que hi ha entre vosaltres:




I deia Serrat...

Admirable B: El nostrat Joan Manuel Serrat deia, en una de les seves cançons, 'Hoy puede ser un gran día...' I, no en dubteu: avui serà un gran dia, tal com us ho avançàvem ahir...
Per cert, que avui, el 3/24 ens ha impedit de gaudir de la nostra dona del temps preferida. La compareixença del conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha emboirat la nostra vista i ha tret protagonisme a la nostra musa. Què farem?

dimarts, de febrer 08, 2005

O ara o mai

Admirable B: Tots coneixeu l'expressió 'sortir de l'armari'... I de ben segur que tots heu sentit la frase 'O ara o mai'... Doncs bé, si seguiu atents a aquest bloc, aviat, molt aviat, us farem saber una sorpresa... I cuiteu, perquè serà sonada, sonada... Històrica, m'atreviria a dir... L'Admirable C ho sap, i esperem la seva visió de la situació.

Admirable C: No tinc paraules, Admirable B! Estic ...

dilluns, de febrer 07, 2005

Elegant

Admirable C: Que elegant que va sempre aquesta noia. Amb texans i rotllo casual-esportiu o amb elegants vestits jaqueta. Està de passarel·la!



Admirable C: Per cert, ja veieu que anem de mal en pitjor pel que fa a "captures de pantalla". :-P

Admirable B: La tecnologia ens ha fet una mala passada. Però, fins i tot així, no hi ha cap ombra de dubte sobre l'autenticitat de la nostra admiració, mai prou ponderada, mai prou ben entesa.
Per cert, fa uns dies que Ella ens ofereix un vestuaria d'allò més esportiu... Quina elegància/esportivitat...

diumenge, de febrer 06, 2005

Sobresalt dominical

Admirable C: Avui, mentre fullejava tranquil·lament les pàgines del setmanari Presència, en arribar a la plana 13 els ulls (i el cor!) m'han fet un bot: el nom de "Mònica López" hi ocupa mitja pàgina! Ràpidament, els ulls han fet un veloç tràveling cap al subtítol, mentre el cor bategava fort. "L'actriu, guanyadora del premi d'interpretac...". Actriu!? Giro quaranta cinc graus a l'esquerra el cap per mirar la pàgina anterior, la 12. Correcte: la imatge no és la de nostra Mònica! Em començo a calmar, el ritme cardíac es desaccelera lentament. Però, encara sota l'efecte del primer xoc, passo pàgina i em ve un dubte seriós: com a mínim en la sessió fotogràfica de "Presència", aquesta altra Mònica López té una bona retirada amb ELLA!

Què en penseu, Admirable B i lector(e)s tot(e)s?

dissabte, de febrer 05, 2005

No tenim l'ATI!

Admirable C: Llei de Murphy! Se'ns ha cascat l'ATI Player, el capturador d'imatges de TV per a l'ordinador! Doncs res: càmera i acció!

divendres, de febrer 04, 2005

"És tan senzilla i accessible..."

Admirable C: Frases com la del titular, quantes vegades l'heu sentida? O fins i tot dita! És que tal personatge és supermodest, la mar de normal, campetxanu, superaccessible, gens estirat... Però res: feu reset mental, desconnoteu aquestes frases i admireu que oberta i atenta que es mostra la nostra Mònica amb els blocaires del país:

From: López Moyano, Mónica
To: "'xavier caballe'"
Subject: adreça de les imatges via satèl·lit
Date: Sat, 27 Sep 2003 10:08:45 +0200

Bon dia. Sóc la Mònica López. L'adreça que vaig donar és la següent:

https://www.nemoc.navy.mil/sat_user.php

Un cop a dins s'ha d'anar a 'dataset' i sel.leccionar 'modis/eos' i després prèmer 'submit'. A sota sortiran totes les fotografies que hi disponibles, depenent de l'hora del dia hi ha uns enquadraments o uns altres, la veritat és que val realment la pena donar'ls-hi un cop d'ull.

Moltes gràcies,
Mònica

Que tendre, no trobeu amics? NOSALTRES també volem mails de la Mònica! Per cert, hem extret aquesta perla sorgida dels dits d'ELLA del bloc d'en Xavi Caballé (t'envegem, tio! volem ser com tu!)

De moment, Admirable B, m'estaré de fer comentaris sobre els tics ortogràfics (i grafològics?) de la nostra nineta televisiva... Temps al temps, no?

dijous, de febrer 03, 2005

Angoixa

Admirable C: M'estic angoixant per moments, Admirable B. La Mònica ens ha tornat a fer el salt avui, i començo a perdre tot interès per la meteorologia. Em sento buit, sol, esvalaït, en veure el mapa dels Països Catalans mut i desangelat. :(

QUÈ ESTÀ PASSANT, TV3, QUÈ ESTÀ PASSANT!?

Admirable B: Admirable C, no sé què dimonis està passant? He cercat entre les meves fonts, ben documentades, i sembla que se l'hagi empassat la terra. No dessistíssim en la recerca, no ens deixem dur per l'angoixa i per l'arrauxament i convoquem manifestacions a les portes de TV3... I si ha marxat uns dies de vacances (potser li devien dies)? I si no es troba bé, pobreta (diuen que la passa de grip encara cueja)? I si tot plegat és una pura i simple al·lucinació nostra i en realitat, de tant captivats que ens té, ja veiem fantasmes allà on no n'hi ha?

dimecres, de febrer 02, 2005

Extra! Extra!

Admirable C: En Salva va ser el primer comentarista d'aquest bloc (gràcies!) i, de moment, el que ha ofert dades més valuoses sobre la nostra musa televisiva. Primer ens va dir que sense maquillatge i vestida de carrer guanya molt, eh? i ara ens ha detallat com va anar el seu "fletxasso":

Havíem de fer servir una fotocopiadora (a TV3), se'ns va empassar un DNI i a la primera mossa que va passar [era ella amb un pareo blau marí i unes sandàlies] li vam demanar. I vaig pensar, osti tu, quina noia més maca, i em sona molt. I després em vaig adonar que era ella i que realment guanya molt sense maquillatge.

Gràcies, Salva, per l'impressionant document biogràfic! Des d'ara els dos admirables el durem al cor i l'explicarem a tothom com si fos nostre. "Ets molt gran, tiu": jo no sé si hauria pogut reaccionar tan fredament com tu! Segurament hauria actuat amb el cap calent...

On és?

Admirable C: ! Amb una exclamació hem rebut els dos admirables la presència avui al plató d'en Mauri. On és la Mònica? Està engripada? Té febre? Ens li han canviat el torn? O potser ha rebut alguns dies de festa després del titànic sobreesforç laboral de la siberiana setmana passada? Sigui el que sigui, esperem amb impaciència l'evolució del que resta de setmana per emetre un veredicte final i un comunicat valoratiu d'aquest estrany fenomen. Ens reservem, també, el dret d'engegar una campanya d'enviament de missatges a TVC si hi ha motius més profunds al darrere de la desaparició.
Admirable B: Certament... Avui ha estat un dia trist, buit. Ella, la nostra dona del temps, ens té preocupats, capficats, inquiets, fins i tot diria que angoixats... I és que la seva absència es fa sentir... Admirable C, haurà descobert que és la nova reina dels blocs?

dimarts, de febrer 01, 2005

Jove i moderna



Admirable C: Texans, armilla i camisa hippie. Un altre estil que, irrebatiblement, li escau perfectament al nostre estel matiner. Fixa't, Admirable B, com ens marca la tendència alcista de les temperatures amb un "look" que apunta cap a la primavera...
A la passarel·la de la BCN Fashion Week hauria de ser avui la Mònica, i no al plató d'en Cuní!

Espurna incendiària... i inflamable

Admirable C: Noi, hem pescat que el bloc de la Dona del Temps ha rebut una ressenya admirable a L'Espurna incendiària. El més divertit, però, són els comentaris inflamats dels lectors: un magnífic esperó per continuar treballant fins a encimbellar la Mònica a la posició mediàtica que es mereix i que li correspon!

Admirable C: Ei, que torno a ser jo, el C! Res, només és per dir que també ens enllacen a Sopa de Lletres. Mola.