dimecres, de gener 18, 2006

Ella... no hi era

Admirable B: Ella, no hi era. Aquesta va ser la primera cosa que vaig pensar en sentir l'anunci del programa del Toni Clapés, Versió Rac 1. I és que ahir a la tarda, pels volts de les sis, coincidint amb l'estrena de la pel·lícula 'El hombre del tiempo', va preparar un debat a tres bandes sobre el món de la meteorologia, i concretament dels meteoròlegs. A la palestra dos homes i una dona: Miquel Vernis, home del temps de Rac 1, Francesc Mauri, de Catalunya Ràdio i TV3, i Míriam Santamaria, de TVE.

Tot i la manca de la nostra referència suprema, res no va impedir que escoltés atentament les anècdotes i les històries que van explicar. De manera succinta en destaco algunes:
- que el gran Francesc Mauri va començar a interessar-se per la meteorologia de manera autodidacte, i que no va ser fins més tard que va estudiar geografia.
- que l'espai del temps de TV3 dura cinc minuts, mentre que el de TVE al canal internacional només un minut i mig
- que el 95% dels correus electrònics que reben (un nou canal de comunicació amb els espectadors) són laudatoris i no airadament enfurismats
- que durant els aiguats del setembre van arribar a rebre, en una sola tarda, més de sis-centes fotos. Ah, i que les que s'envien a través dels telèfons mòbils no es poden passar per pantalla perquè són de baixa qualitat
- que tots tres són capaços de fer una previsió meteorològica per a un punt de la geografia catalana de manera espontània
- que Alfred Rodríguez Picó és el gran mestre contemporani de la meteorologia
- que tots coneixen a bastament, sobretot en Mauri, la història dels homes del temps a TVE

I com a cloenda, un índex de participació aproximat: Mauri, 45%; Vernis, 20%, Santamaria, 35%. Aquí teniu l'mp3 del programa.

Admirable C: Com que no puc afegir ni una lletra més a la fantàstica crònica del company (i, entre altres coses, no vaig escoltar el programa...), aportaré a l'entrada del B una captura de la "nostra referència suprema":