dimarts, de gener 17, 2006

Levitem!

Admirable C: Del 16 al 27 de gener el vestíbul de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona acull l'exposició itinerant "La màgia dels superconductors", fruit d'una col·laboració d'unes quantes institucions europees "per divulgar els trets més importants del fenomen de la superconductivitat i les seves aplicacions". A partir de febrer l'exposició es podrà visitar a Girona, Lleida i Terrassa.

"La superconductivitat va ser un descobriment de ciència bàsica que ha assolit un àmbit d'aplicacions molt ampli: des de l'emmagatzematge d'energia i la transmissió de corrent elèctric sense pèrdues, o el desenvolupament d'imants molt potents per a la ressonància magnètica, fins a la construcció de trens d'alta velocitat de levitació magnètica que "floten" sobre els rails sense cap fregament".




"L'exposició permet al visitant experimentar la levitació magnètica, tocar el camp magnètic i utilitzar-lo per netejar l'aigua i jugar a escacs amb fitxes que leviten, entre moltes altres experiències".




Els dos admirables estem rumiant de "donar-nos a la ciència" perquè investiguin com és que la Mònica López, cada dia des de la petita pantalla, ens fa levitar uns quants centímetres de la cadira...