dimecres, de juny 01, 2005

Entre tots ho farem tot

Admirable C: Abans d'entrar directament a la teca d'avui, un recordatori per a despistats i despistades (que sempre n'hi ha algun): fa dues setmanes va saltar la notícia que la Mònica, la nostra Mònica, prepara un llibre (li queda temps!?) a partir de tots els refranys que els amables teleespectadors li envien i que ELLA, gentilment i graciosa, comenta en l'aparició diària d'un quart i cinc de deu del matí.



Dit això, anem al gra. Com que els dos admirables estem francament frisosos per tenir entre mans (i no sols entre ulls) la nostra meteoròloga, hem decidit donar-li un cop de mà en la recollida de refranys perquè avanci feina i publiqui, com més aviat millor, el llibre. Tot seguit li deixem uns quants refranys estiuencs que hem pescat a partir d'enquestes personals a gent de muntanya. Esperem que li facin servei:

-Pel juny la falç al puny.
-Al juny plou lluny.
-Al juliol plou com vol.
-Al juliol, ni dona ni caragol. (!)
-A l'agost a les set ja és fosc.
-A l'agost plou quan és fosc.

Si en teniu més, no dubteu a fer-los arribar a la Mònica, directament o a través del bloc! Penseu que com més siguem en aquesta magna obra, més aviat tindrem a les llibreries la cridada a ser guia de referència de tot bon admirable!

Per cert, creieu que la Mònica ja deu tenir títol per a la seva primera "opera prima" com a jove i imparable escriptora? Com que sol ser prou difícil, això de trobar un bon nom, potser podríem anar-hi pensant tots nosaltres també, no us sembla? Hi ha propostes?

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Proposo d'urgència Lo pes de la meteorologia o Paremiometeorologia.

12:14 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si la Mònica anuncia sol,
ja pots anar a fer un volt.

Sol rogent,
la Mònica anunciarà vent.

10:41 a. m.  
Blogger Admirable said...

Fletxa i Mirífic, de ben segur que la Mònica s'ho apuntarà i ho reflectirà a l'obra de la meteorologia catalana més important d'ençà que els cumulunimbus són al cel.

1:47 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La meva proposta és.......

Altres temps

Què us sembla? Li agradarà?

4:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A mi em sonava "El 15 d'agost a les set ja és fosc".

2:15 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home