dimarts, de maig 24, 2005

Vuit minuts

Admirable C: Aquests són, exactament, els minuts del reportatge "Femení i plural" de l'Entre línies, centrat en tres dones del món de la comunicació que han arribat allà on s'han proposat, que es van dedicar a la nostra musa mediàtica. En aquests vuit minuts les autores del seguiment de la Mònica, l'Eva Geronès i l'Ariadna Moner, ens van oferir un ampli ventall de facetes professionals i personals de la dona del temps de TVC que encara no havíem tingut oportunitat de tastar. Un regal per als admirables i admiradores, vaja!

Si una cosa ens ha quedat clara d'entrada amb el reportatge és que la Mònica es lleva d'hora, molt d'hora: entre dos i tres quarts de cinc! Per això no és gens estranya la impagable imatge de la urgellenca en plena recerca d'una màquina de cafès que funcioni, tot just trepitjar els estudis de TV3. És amb el líquid despertador i calentó ja al cos quan es disposa, diàriament, a engegar els ordinadors que té sota control. I en aquest punt arriba una altra de les revelacions del reportatge: "És especialment bona amb les màquines, és espectacular". Això ho diu en Tomàs Molina, cap de l'equip d'homes i dona del temps de TVC. De fet, si no hi ha llamps i trons a la vista, la Mònica sol tenir enllestides amb mitja horeta les previsions del dia. Això significa, ras i curt, que s'està més estona "reconstruint-se l'aspecte" sota les sàvies mans del departament de perruqueria i maquillatge que no pas farcint de simbolets el mapa del país. No li falta raó a "la consellera d'estil" de la Mònica, l'Àurea Martí: "La Mònica pot encertar o no la previsió, però si li canviem el pentinat o la imatge del maquillatge, tot Catalunya en va ple".

Sobre la frenètica i estressant activitat al plató, la Mònica ens va explicar dos secrets. El primer és que s'esforça per somriure davant la càmera: "Quan estic sèria, per la tele se'm veu borde a matar. Per això intento ser agradable, sobretot al matí" (frase per a la història, però extremadament exagerada!). I el segon és que després de cinc anys de presentadora el directe encara imposa. La humilitat i sinceritat que demostra constantment té efectes, és clar, en una redacció on s'ha integrat del tot. Aquesta periodista ("si periodista és qui eleva a nivell de notícia un fet, doncs sí, sóc periodista") s'ha guanyat la simpatia dels companys de fatigues matineres com "l'home del temps" encobert, Espartac Peran, i en Josep Cuní: "La Mònica reuneix una sèrie de característiques que la fan altament televisiva. Desprèn una gran simpatia i alhora una gran credibilitat. I això fa que l'audiènicia no només se l'escolti, sinó també que se la miri amb una certa delectança... i un cert respecte".

L'àmbit més privat de la Mònica també va tenir els seus minuts al reportatge. La vam veure al seu pis, on viu en parella, i penjada de les parets calcàries de Penya Ginesta-Mala Dona (Garraf). Sí, dmirats i admirades, des de fa un any se'ns ha afeccionat a l'escalada esportiva!

Una nit perfecta!

5 Comments:

Blogger Viatger said...

Vaig veure el programa , i molt bé. Realment es tot una star. I a sobre escalant, deu n'hi do !!

El programa , ni fet a mida per vosaltres dos admiradors, B i C. Deveu estar que no us aguanteu drets, heu pogut dormir aqeusta nit?? N'hi ha que tenen sort,eh !

Endevant les atxes

El Viatger

12:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No pot ser, m'ho vaig perdre... =( No el repetiran pas? Tant de bo... Si algú sap quan el repeteixen si el repeteixen, que avisi, si us plau =)

3:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si entres a www.3alacarta.com podràs accedir, només durant uns dies, al programa d'ahir. Però afanya't, que al cap d'uns dies canvien la gratuïtat i ho posen a pagament...

3:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ei, admirables, no sé si ho heu vist; la Mònica també està en el 'punt de mira' d'avui dimarts del xavier rius, director de l'e-notícies: 'La mònica lópez es mereix una oportunitat'.
Salut!

4:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Realment impressionant aquesta noia! em va fer trobar aquest blog i tot.

9:01 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home