dilluns, de maig 16, 2005

La religió del poble (crònica francesa 1)

Admirable C: Els seguidors i les seguidores d'aquest bloc ja us heu adonat que, des de fa un parell o tres de setmanes, els dos admirables hem establert el dilluns (o dimarts, si cauen festius pel mig) com el dia de la ullada a la meteorologia televisada d'altres països. Després de dedicar els dos primers dillunsos a la indescriptible Itàlia, aquest cap de setmana hem agafat carrerilla per tractar (gràcies a l'inestimable Fletxa, que ens ha posat sobre la pista...) un país veí on la laïcitat estatal ha convertit la meteorologia gairebé en la religió del poble. És clar, parlem de França. La predicació i el seguiment místico-religiós de les previsions del servei meteorològic francès té com a principal conseqüència la veneració absoluta dels homes i (sobretot) dones del temps... I quan diem veneració, és veneració veneració.

La Mònica López francesa per excel·lència, amb legions d'admiradors com les que arrossega la nostra musa, es diu Evelyne Dhéliat i té dedicada una pàgina web amb la vida i miracles, galeria fotogràfica i un apartat amb fons de pantalla (!!) de les esperades aparicions d'aquesta alemanya de naixement a la cadena TF1.



Justament a la web d'aquest canal privat hi tenen penjat el currículum vital i professional de l'Evelyne, amb dades fredes com que és la imatge del temps a TF1 des de 1992 i, també, amb perles com que va ser la copilot de Marianne Hoffner, el 1984, al ral·li París-Dakar. (Pregunta a TVC: per quan un apunt biogràfic a la web de tots els presentadors de la cadena?)

La pàgina de l'anomenada "Miss Météo" també disposa, no cal dir-ho, d'un important arsenal de captures de pantalla extretes de les seves prediccions a TV! Ho veus, admirable B, com no estàvem sols en aquest món! De fet, gratant una mica a Google es pot comprovar fàcilment que la fal·lera per capturar l'Evelyn en plena feina agafa proporcions de passa: aquest internauta també en té unes quantes, al costat d'un recull amb desenes d'imatges en acció d'una altra meteoròloga gal·la, la Karine Fauvet.



La Karine, musa d'uns quants teleespectadors del país veí, fa feina a la cadena LCI, on comparteix tasca a l'equip del temps amb Patricia Charbonnier, Mona Hadji i Véronique Touyé. Totes quatre, òbviament, tenen el seu admirador a internet pendent fins a l'últim detall de les seves evolucions davant la càmera. Fixeu-vos, si no, en el nivellot de les captures (amb perfils i tot!): la Fauvet, la Charbonnier, la Hadji i la Touye. No podem tancar la crònica d'avui sense reivindicar la professionalitat de les meteoròlogues de M6: la Céline i l'Ariane.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Doncs dilluns vinent podem conèixer més de prop la NOSTRA Mònica ja que serà la co-protagonista del programa "Entre Línies" de TV3... parlant sobre com porta això de la popularitat.

12:11 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Us heu deixat la meteo de Canal Plus. Fan la meteo mes boja que he vist mai. Es en conya i cada dia (s'alternen un noi i una noia) fan algun esquetx. Surten cantant, disfressats, dient parides... I de l'informacio meteorologica t'en enteres mes aviat poc...

9:33 a. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Tot arribarà, Kim! Gràcies per la valuosa informació.

11:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Sí admirats admirables, però per mi s'emporten els de la RAI Uno... Ja abans k el pengéssiu l'havia vist. Això sí, partint-me el cul i flipant gallines... Jajaj!!

Qina imatge k dónen del país... Un meteoròleg k fa servir una antena de ràdio per senyalar el mapa. Un mapa k en tota l'estona no mira pk no+ llegeix el telepromter... jaj

Això sí, el millor de la RAI Uno és el programa k fan a les 11:35 k es diu La prova del cuoco (La prova del cuiner). És un programa de cuina divulgatiu, de caxondeo i amb concurs inclòs. Us el recomano... La meva germana ja s'hi ha enganxat i tot sovint ens prepara delicatessen apreses amb aquest programa.. jajja

1:15 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home