dilluns, de maig 09, 2005

Miss Meteo (crònica italiana 2)

Admirable C: Dilluns passat vam dedicar un llarg comentari a parlar de la informació meteorològica a la televisió pública italiana. Però no en vam tenir prou, de descobrir militars uniformats als espais del temps de la RAI. Per això avui hem decidit estirar una mica més la corda i mirar què fan les cadenes privades italianes a l'hora de donar les prediccions, segurs que la resposta serà a l'alçada de l'extravagància italiana. I no ens ha fallat la intuïció, no. A Retequattro, per exemple, des de 2003 presenta el programa diari Meteo 4 la joveníssima Eleonora Pedron, sense formació meteorològica però molt mediàtica gràcies al fet d'haver guanyat el títol de miss Itàlia l'any anterior [1].



I a La 7 trobem, al 2002, la fórmula més extrema de donar les temperatures a la televisió italiana: Ilaria Achilli s'anava traient la roba cada mitjanit mentre descobria el temps de l'endemà. [imatge]

Davant d'aquesta competència "deslleial", la RAI i el servei meteorològic militar comandat pel general Roberto Sorani no van trigar gens a posar fil a l'agulla al contraatac: des de 2002 mitja dotzena de dones de l'exèrcit italià, la majoria amb formació física, han començat a ingressar al masculí servei de meteorologia de l'Aeronautica Militare per formar-se com a possibles dones del temps uniformades a les cadenes públiques.


[1] No hi té res a veure, però la noia que va recollir d'Eleonora Pedron el títol de miss Itàlia al 2003 va ser Francesca Chillemi, de la localitat siciliana de... Barcellona.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

A l'Sky Meteo 24 tenim la Carlotta Mantovan, que va ser Miss Deborah 2001. Recomano vivament les seues aparicions amb unes trenetes molt chics.

4:20 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Sempre ràpid com una fletxa! ;)

Merci per la pista!

4:34 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home