dilluns, de maig 02, 2005

Tinent López, meteoròloga (crònica italiana 1)



Admirable C: Us imagineu que la Mònica se'ns presentés un matí guarnida de militar, amb galons penjant i vestit blau fosc? I, per arrodonir-ho, que sortís sobreimpresa al peu de la pantalla una cosa així com "Tinent Mònica López"? I que en Cuní acatés les previsions de la Mònica al crit de "Senyora, sí senyora!"? Costa d'imaginar-s'ho, oi? Queda molt antitètic, això d'unir la figura de la Mònica amb el cos militar...

Però això és el que probablement passaria si ELLA, en comptes d'haver nascut a la Seu d'Urgell, hagués vist la primera llum en un país tan desconcertant i ple de contrastos com Itàlia. De fa anys, de la informació meteorològica a la televisió pública (RAI) se n'encarrega l'Aeronautica Militare Italiana. L'Exèrcit de l'Aire, vaja! Això té una conseqüència directa i impactant per als teleespectadors forans: la informació meteorològica diària a RAI Uno i RAI Due, englobada en el miniespai Che tempo fa, la presenten un equip... de militars.

Sense anar més lluny, l'homòleg de la nostra civil i cívica Mònica al magazín matinal de la RAI és el capità Guido Guidi:

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo us recomano les Mòniques López del canal Sky Meteo 24. Hi ha nivell!

11:42 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: I la naturalitat catalana, Catxipanda? I la gestualitat mesurada d'ELLA? I el to divulgatiu de les seves alegres prediccions?

7:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Admirable C, potser és hora de rellegir País d'Itàlia del Villatoro. La clau és Itàlia.

4:39 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: No ho saps prou, "Fletxipanda"! Dilluns continuarà la crònica meteorològica italiana...

5:41 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home