dimecres, de maig 04, 2005

Mònica "Cumulonimbus" López

Admirable C: En el quart lliurament de la jove revista mensual Nat, que tan bon punt ha arribat als quioscos ens hem afanyat a aconseguir per no quedar-nos-en sense, la Mònica entra al seu esperadíssim article en un terreny altament metafòric per a tots i totes nosaltres, admirables i admiradors de la seva figura i trajectòria.



Envoltada de taurons mediterranis i dinosaures fossilitzats, la Mònica ens hi alliçona amb el seu indiscutible "savoir faire" pedagògic sobre els espectaculars fenòmens lligats a les tempestes, com ara els llamps ("invisibles"), els llampecs ("aire que crema a temperatures que ronden els 30.000 graus centígrads") i els trons ("la veu del llamp"). És al final del text on ens descobreix qui és al darrere de tanta energia desfermada, descontrolada i desbocada: el cumulonimbus.

Que no és alta, immensa i inabastable com un cumulonimbus, la Mònica? Que no està carregada d'energia com un cumulonimbus, la Mònica? Que no desencadena, com un cumulonimbus, tempestes emocionals amb les seves aparicions televisives?

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Admirable C, m'enganya la vista o la Mònica ens posa accent greu a encén? Si us plau, confirmació o fotografia més gran.

12:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Admirable C: Admirat Fletxipanda, no cal que passis per ca l'oculista en els propers deu anys, que tens la vista molt fina! No t'enganyes, no: al text hi posa "encèn". Però no ens precipitem!

Aquí entrem en un conflicte espinós. Qui pot assegurar o desmentir que a la variant alturgellenca de la Seu i Andorra, i més concretament en l'idiolecte de la Mònica López, no hi ha una tendència a obrir les es de les conjugacions verbals? O, encara més: qui pot posar la mà al foc que no ha estat una errada tipogràfica (els teclats, que punyeterus que són!) o intencionada d'un corrector o correctora que li vol embrutar la imatge?

2:05 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable B: Oi tant... Qui pot restar serè o seré davant d'aquesta signatura? Jo, filòleg d'origen, us asseguro que no podria pas.

2:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Admirable C, primer caldria escatir si l'actual idiolecte moniquès es pot considerar urgellès. (Pel que fa a l'oculista, ja has vist que on poso l'ull poso la fletxa.)

Admirable B, davant d'aquesta signatura només es pot restar cultibat (noteu el neologisme).

4:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

monica estàs més bona k un tren!

9:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si que n'ets de preciosa, si....He sentit que t'agrada trepar per les parets... a mi també.Espero que el destí actui aviat i faci que ens trobem pq et pugui dir.... que la teva naturalitat m'ha cautivat.

3:45 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eps....jo no sóc l'anònim...sóc jo , un altre de que li agrade l'escalade i tu. Des de Lleide esperem la conexió comarcal per veure com mous els teus braços acaronant el mape...ooooH destí quan tornes de vacances??

3:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Monica ja era hora que marxesis, no en donaves ni una. A veure si el que ve nou es mes bó! i no doneu previsions tan a la llarga que es molt arriscat.

4:22 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home