diumenge, de maig 15, 2005

La nova imatge del temps

Admirable B: He trigat uns dies a exposar les meves consideracions sobre el canvi d'imatge de Televisió de Catalunya, i de l'espai del temps, en concret. Pensava que no havia de precipitar-me, que havia de deixar pair les novetats i que entressin lentament a l'interior. Ja se sap que els canvis ('Els petits canvis són poderosos', que deia el capità Enciam), quan són tan visibles, costen d'assumir.



Ara, gairebé set dies després de veure nous colors, nous fons i nous símbols puc dir que la imatge de la Nostra (no la Mònica, ai las!, sinó de TV3) no m'acaben de fer el pes. Per unes quantes raons:

  • Aquest color verd de fons que domina els espais del temps no crec que sigui el més adient. No sé si els dissenyadors/creatius consideren que és modern (jo no sóc especialista), però com a consumidor (i contribuent, per què no) jo crec que hi ha altres gammes de colors que s'hi adirien més.
  • Si bé el grafisme dels espais informatius han millorat considerablement (excepte la tendència a tenir els presentadors una estoneta dempeus, pobres), el de l'espai meteorològic sembla (insisteixo, no sóc professional del sector del disseny) que no sigui gaire acurat. Els núvols, els sols, la tonalitat del territori i del mar no acaben de reeixir. Sí que, en canvi, cal remarcar les línies que recorren el mar i que suposo que n'indiquen, com aquells emblemàtics mapes de quan érem petit, les profunditat.
  • I, finalment, les caretes d'entrada i sortida. Suposo que, com ha passat en els últims anys, canviaran en funció de l'estació. Però també podria canviar la sintonia, no?

Totes aquestes consideracions, fetes amb tota la bona intenció del món i des d'un punt de vista constructiu, no tenen cap altre objectiu que potenciar un espai, el del temps, en què la nostra musa excel·leix.

Admirable C: Hi voldria afegir, en aquest encertadíssim comentari, el complet article-anàlisi que la publicació Fórmula TV dedica al tema... amb imatge de la colla matinal inclosa!