dimecres, de maig 18, 2005

Una dona completa

Admirable B: Encara em tremolen les cames quan he sentit les paraules del senyor Cuní. S'ho ha fet venir bé, mestre del periodisme i tòtem de la petita pantalla. Tot agraint la col·laboració dels espectadors que dia rere dia envien al programa dites, refranys i frases fetes populars relacionades amb la meteorologia, ha deixat anar, finament, però efectiva, que la nostra Mònica treballa en un llibre que recollirà tota aquesta saviesa popular, aquest doll d'enteniment heretat al llarg dels segles. No només tot allò que li envien els lectors, sinó tot allò que ella ha pouat directament de les fonts. Increïble. La nostra Musa és una dona completa (una dona deu, que s'hauria dit en una altra època). Premsa escrita (col·laboració mensual a la revista "Nat"), televisió (amb el tàndem Melero-Cuní-Perán) i ara... un llibre propi... Això és constància i la resta, rucades.



Admirable C: Bomba informativa és el concepte que millor defineix la notícia que ha deixat anar, com si res, en Cuní a un quart de deu del matí. Reproduïm literalment l'intercanvi de paraules que el conductor d'"Els matins a TV3" ha mantingut amb la Mònica just abans de donar pas al comentari del refrany del dia. (El reproduïm mot a mot tant perquè en Cuní s'explica la mar de bé com perquè, a la darrera frase, hi descriu amb termes propis dels admirables la nostra musa dels fenòmens atmosfèrics.)

-(Cuní) De tant en tant val la pena dir-ho que (els teleespectadors) ens faciliten molts refranys vinculats a la meteorologia. En són tants, que la Mònica ja ha començat a treballar en un llibre per publicar-los. I no sols pel valor dels refranys, per descomptat, sinó també per vincular-los a les explicacions que una professional de la meteorologia excel·lent com és ELLA pugui aportar a aquests refranys.

-(Mònica) Uf!

Ens plau enormement als admirables que la Mònica hagi decidit fer un pas més cap a l'escriptura, un terreny que com podem comprovar mensualment a la revista "Nat" té perfectament pamat. De fet, tots dos ja hem començat a fer lloc a les respectives tauletes de nit per convertir el refranyer matiner de la nostra icona televisiva en llibre de capçalera quan ens caigui a les mans. Admirable B, ja triguem a consultar l'ISBN i Llibres.com per veure si ja hi ha alguna pista sobre la data d'aparició.

2 Comments:

Blogger C. said...

Avui l'he vist mentre esmorzava. Que maca que estava amb els seus texans gastats! Ais....

11:28 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Admirat Litus, et sembla bé deixar-nos amb la mel a la boca?! Ens sembla que tens moltes coses a explicar a aquesta admirable comunitat sobre ELLA!

2:10 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home