dilluns, de maig 30, 2005

El mapa de la discòrdia (crònica britànica 1)

Admirable C: Us en recordeu, els habituals i les habituales del bloc, de l'elogiós comentari que va deixar l'admirable B fa un parell de setmanes al voltant del nou grafisme de les prediccions meteorològiques televisades de la BBC? Amb mapes en 3-D i nova simbologia, la prestigiosa cadena pública britànica no s'estava de qualificar el canvi d'imatge del temps com el més important en dues dècades. Poc s'esperaven, amb tot, que poques hores després del dilluns 16 de maig, dia de la primera emissió del nou format, el mapa del temps seria el desencadenant... d'una tempesta política! Amb el lleuger angle picat dels nous mapes, el sud d'Anglaterra apareix deu vegades més gros que no pas Escòcia, cosa que desdibuixa enormement l'extrem nord de la Gran Bretanya.



Aquest detall, que va passar inadvertit pels responsables del grafisme i del servei meteorològic de la casa, no ha passat per alt al Partit Nacionalista Escocès (SNP). A través del diputat Angus MacNeil, la formació independentista va traslladar formalment a la BBC una queixa en què reclamava que Escòcia ocupi el lloc i la dimensió que es mereix al mapa del temps: "Estem ben acostumats a canvis bruscos del temps, però aquest mapa és un canvi excessiu".



Gràcies a la pressió de l'SNP i de més de quatre mil teleespectadors irritats per la distorsió d'Escòcia a les previsions, la cadena ha respost positivament aquest cap de setmana a la petició amb la rectificació de l'angle dels mapes (imatge comparativa).



MacNeil sembla que s'ha alegrat de la decisió: "És una prova més que la veu d'Escòcia es pot fer sentir i que fins i tot pot fer rectificar la BBC. Espero que sigui la primera de moltes victòries escoceses".

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bé, jo no vull opinar sobre aquest post en concret. De fet no volia fer-ho, pero em sembla totalment justa aquesta reivindicació.
Pero jo el que us volia fer arribar, és el fet que avui, mentre era treballant una mica us he sentit... a la radio. I no a una radio qualsevol, a Catalunya Radio, i al programa de l'Antoni Bassas. Impressionant... parlaven de blogs i us han anomenat, cosa que m'ha alegrat força, perquè no dir-ho.

Felicitats per la vostra fama!!!

2:03 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Per cert, esperava un comentari sobre el programa que van fer a l'entre línies en què es veia la Lòpez pujant per espadats, vestida informal, al pis de casa seva.
Uiiii, quina badada, admirables...

6:22 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Batet Batet, que em sembla que bades tu! ;)

Que no n'has tingut prou amb cinc llargs i documentats comentaris sobre el macroreportatge d'ELLA a l'"Entre línies"?!?!

-Dia D, hora H

-Vuit minuts

-Reaccions

-26 d'abril

-Reconeixement

Ai ai ai... ;D

7:44 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Per cert, gràcies Plandiura pels afalacs i la informació que sempre ens proporciones! Ja vam notar ahir una "inexplicable" punta de visites a entre onze i dotze del migdia!

7:47 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home