dimarts, de juliol 05, 2005

Predicció flotant (crònica britànica 2)



Admirable C: En Fred Talbot, per als qui no estiguin avesats al particular "star system" mediàtic britànic, és una de les cares més conegudes de la televisió privada anglesa Granada Television. El 1985 va començar a participar-hi amb reportatges diaris per al programa “Granada reports" i, posteriorment, ha voltat mig món amb la càmera per mostrar als teleespectadors des de la fredor de l'Antàrtida fins a la jungla de Borneo.

En Fred Talbot, i aquí és on ens interessa més la seva figura, també va encarregar-se diàriament, de 1988 a 2001, de donar la previsió meteorològica al programa matinal de Granada “This Morning”. I, com que la seva intrèpida i aventurera personalitat li impedia de fer un espai del temps seguint els cànons establerts, va considerar que per explicar la meteorologia no calia tancar-se en un plató amb pantalles croma al darrere: era molt millor col·locar-se dalt d'un mapa flotant al mig d'un estany.



En els dos milers de mítiques prediccions que va fer per a "This Morning", en Fred es passejava amb una regadora per les illes de Gran Bretanya i Irlanda, a escala, comentant el temps del dia. I si a Liverpool, on feia la predicció en directe, aquell matí plovia, doncs s'enduia un paraigües per no mullar-se. I mullar-se, justament, era el que molts turistes i espectadors esperaven que fes en Fred cada vegada que saltava d'una illa a una altra...



A desgrat del públic assistent o televisiu, mai no va caure a l'estany. Potser per la traça a no relliscar i, és clar, a la posada en escena, Talbot va rebre el premi al millor home del temps de 1998 al Festival Internacional de la Meteorologia de París.

Aquell mateix any en fred va rebre la visita sorpresa, i en ple directe, d'un dels streakers més famosos del món, Mark Roberts.