dimecres, de desembre 21, 2005

Temps de neu... i de regals

Admirable C: Els dos admirables ens declarem ferms partidaris dels principis del Buy Nothing Day, però també volem ser plenament sincers amb vosaltres: som ànimes febles, dèbils, i acabem caient de quatre grapes en el consumisme exacerbat de l'època de Nadal. És exactament el mateix fenomen que la Grossa de Nadal: ens neguem a participar-hi, no en volem saber res, però el dia 22 de desembre no sabem ben bé com però tenim un parell o tres de participacions a les mans... i una orella enganxada a la ràdio.

Per mirar de passar millor el tràngol regalívol nadalenc (Tió, Reis, amic invisible...), us hem preparat amb tot l'amor del món una llista de regals per fer feliços els amants de la meteorologia que segur que us envolten.

TOP TEN

1. Llibre. L'impecable llibre dels homes i dona del temps de TVC, El nostre temps, no pot faltar a la prestatgeria d'un meteoròleg en exercici, en potència o en latència! Amb seixanta fotografies triades d'entre els milers que els envien els televidents, entre les quals n'hi ha una d'espectacular de l'admirat Sucarrats. Ah!, i els diners van a la Marató.




2. TV. L'eina indispensable per a ser un bon admirable: la capturadora de televisió per a PC.

3. Música. Des de la terra ferma, i de la mà de The Companys, el primer disc del món mundial dedicat íntegrament a un home del temps: lo Cartanyà.




4. Revista. Per als qui somnien caçar un tornado, ja poden córrer a demanar als Reis o al Tió una subscripció a National Geographic per anar agafant idees i tècniques. És clar que un abonament a la guardonada revista Nat també s'ho val, i a sobre hi escriu la Mònica!



5. Poesia. Encara que Nadal no és Sant Jordi, sempre és un plaer regalar poesies. Com aquestes, per exemple...

6. Estació. El meteoròleg amateur que tothom porta dins quedarà més que satisfet quan desemboliqui una magnífica estació Oregon amb rellotge sincronitzat via satèl·lit, indicador de màximes i mínimes i baròmetre incorporat. La versió electrònica de l'entranyable i clàssic frare caputxí. I per als professionals del temps que ja hagin superat l'etapa Oregon, què millor que demanar-se i instal·lar-se al terrat de casa una Davis!



7. Associacionisme. Pagueu la primera quota de soci a l'ACAM o l'ACOM al vostre ésser més estimat, i permeteu-li d'entrar a ser soci d'una entitat plena d'apassionats a la meteorologia com ella o ell. S'ho mereix... i així us deixarà de fotre als de casa la tabarra amb el temps!

8. Detallet. Un termòmetre, un baròmetre, un pluviòmetre... sempre fan el fet. I si es poden comprar per internet, ja és un xollo!

9. Programa. Per al friqui que es passa la nit davant la pantalla de l'ordinador, regalar-li el programa Weather Watcher és l'opció! Per a Windows, i amb el temps i les previsions de 77.000 localitats de tot el planeta. No se les acabarà!

10. Torradora. "Last but not least", el regal que ens demanem els admirables: la torradora amb previsió meteorològica!



I per fer més especial el regal, apreneu a embolicar-lo a l'estil japonès amb aquests senzills quinze passos.