divendres, de desembre 16, 2005

Vini, "Vide", (da)Vinci

Admirables: Ahir a la tarda, mentre els dos admirables fèiem una "passejada nadalenca" pel centre de Barcelona, vam observar una densa cua a El Corte Inglés del portal de l'Àngel:




Empesos per la curiositat, ens hi vam ficar i ens vam deixar portar fins a la sisena planta del centre comercial, la de la cafeteria i l'anomenat "Àmbit cultural". I allà ens vam quedar, ben asseguts, esperant el començament imminent d'algun acte que aixecava força expectació. La sort i la casualitat ens va dur, admirades amistats lectores!, a la presentació de la darrera reedició del llibre de referència en mapes del temps de tots els estudiants de climatologia del país i part de l'estranger!





Però és que a l'acte, per arrodonir-ho encara més, hi va assistir el mateix autor, el professor del Grup de Climatologia de la Universitat de Barcelona Javier Martín Vide, i dos acompanyants de luxe: en Francesc Mauri i ELLA!





Més enllà de l'admiració lògica, durant la bona mitja hora de debat a la tarima vam descobrir que "Los mapas del tiempo" (editorial Davinci Continental) va ser el llibre de capçalera d'en Francesc Mauri en els anys d'adolescència i acostament cap a la meteorologia, i llibre de fons (penjava alguns dels gràfics que conté en una cortina) de la Mònica en els seus càstings casolans davant d'una càmera per a les proves d'ingrés a TV3. Javier Martín Vide, gràcies a la seva facilitat comunicadora i abductora, va fer el que havia de fer: "Vini, Vide, vinci". Amb cinc minuts en va tenir prou per posar-se els coneguts i desconeguts presents a la sala a la butxaca, amb una inusual reflexió cultural i històrica de la meteorologia, una ciència segons ell del tot privilegiada perquè disposa diàriament de molts minuts als mitjans de comunicació, i en "prime time"!


Satifets, i amb una copa de cava ("d'aquí") al cos, els dos admirables vam continuar la nostra passejada portal de l'Àngel (de la Providència?) avall...

Afegitó: "Los mapas del tiempo", és clar, és una de les recomanacions que la Mònica ha introduït al nou apartat bibliogràfic sobre meteorologia a la web del programa on treballa, Els matins. Hi ha set títols recomanats i una imatge de "Mónica López, fent la previsió meteorològica":



Potser hi trobaríem a faltar alguns enllaços d'internet, no trobeu? Segur que en deu tenir uns quants als favorits...

PS: Javier Martín Vide acaba de rebre el premi Atlas 2004 a la millor trajectòria professional.