divendres, de desembre 30, 2005

Per Nadal... Picó!

Admirable C: Aquests dies nadalencs, plens de retrobaments, afartades de torrons i temperatures gèlides, la majoria de mortals solem trepitjar cases de parents a les quals no posem els peus la resta de l'any. Això és el que m'ha passat, almenys a mi, un any més. I en aquesta visita nadalenca a la llar dels ancestres familiars, sovint, hi ha moments de vagareig amb resultats sorprenents. En una estona d'avorriment, per què negar-ho?, el dia de Nadal vaig fixar la vista a les prestatgeries farcides de llibres de la casa i els ulls se'm van clavar en un títol: "Observant el temps". Caram!



A les mans tenia un exemplar històric del llibre del mític Picó (Alfred Rodríguez Picó), publicat el 1993 per Enciclopèdia Catalana amb un format molt semblant al del més recent "El nostre temps". Però amb una notable diferència: el llibre d'enguany és fruit de quatre ments i vuit mans, mentre que el de fa deu anys és obra única i personal d'en Picó.




Però... què ha fet en Picó, des que va deixar TV3? Doncs, entre moltes altres coses, es va enamorar de Barcelona, però molt, fins a l'extrem d'acceptar tornar al mitjà televisiu per fer-se càrrec d'un espai de meteorologia divulgativa a la TV local de la ciutat, BTV (dijous, 22.20).



Però per molt que desaparegui de les pantalles o canviï de cadena, la gent continua recordant-lo com un home del temps de TV3, malgrat el temps passat. I a la xarxa encara es poden trobar aquests poemes dedicats.



A casa, per Nadal, Picó!