dijous, de novembre 17, 2005

Agenda (in)formativa

Admirable C: Amb voluntat formativa i informativa per a tots vosaltres, avui us hem d'indicar dues activitats que giren molt al voltant de la tasca professional i passional de la Mònica:

1. Presentació del primer Atles Climàtic Digital de la Península Ibèrica. Es fa a les onze del matí, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona:

"Un equip d’investigadors del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia, i del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona ha desenvolupat el primer Atles Climàtic Digital de la Península Ibèrica. L’Atles utilitza eines digitals per dur a terme tot el procés cartogràfic: des de l’obtenció de les dades, la seva depuració i l’elaboració dels mapes, fins a la difusió mitjançant Internet. Per les seves característiques tècniques, es tracta del millor atles climàtic de la Península Ibèrica que existeix actualment. El proper dijous 17 de novembre, a les 11h, l’equip de recerca que ha desenvolupat l’Atles presentarà aquest recurs als mitjans de comunicació, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències de la UAB".

2. Pluja de Lleònides al cel de novembre:

"Al voltant del 17 i 18 de novembre de cada any, la posició de la Terra intercepta l’òrbita del cometa Tempel-Tuttle i produeix una pluja d’estels: són les Lleònides, uns astres fugaços o meteors que entren en l’atmosfera terrestre procedents de l’espai. Per tal de conèixer tots els detalls del fenomen astronòmic, que serà visible durant aquesta setmana, el web Serviastro, del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB, ha obert un nou espai divulgatiu sobre la pluja de meteors típica del mes de novembre".