dimecres, de novembre 09, 2005

A Amèrica sí que en saben



Admirable B: Els americans tenen molts defectes, però també moltes virtuds. Conscients de la importància de la persona que s'encarrega de fer la previsió meteorològica a la televisió, tiren pel dret i va i li dediquen una pel·lícula. Així, tal com raja. La setmana passada, mentre un servidor recorria mig món a la recerca de la inspiració, als Estats Units van estrenar 'The Weather Man', una comèdia protagonitzada per Nicolas Cage, el genial i incombustible Michael Caine i Hope Davis.

Breument. El director Gore Verbinski ('Piratas del Caribe', 'The Mexican') explica la història d'un meteoròleg d'una cadena de televisió de Chicago, Dave Spritz, que viu un moment professional exitòs amb una suculenta oferta de feina a Nova York. Però, per contra, la vessant personal està una mica més coixa: acabat de separar i amb les visites de cap de setmana dels nens.

No sabem quan arribarà aquí, ni la qualitat (segurament força dubtosa) de la cinta. Però permeteu-me que, en aquest retorn esperat, faci una crida a l'staff cineàstic del país. Ventura Pons, Jaume Balagueró, Marc Recha... fins i tot Antoni Ribas, si s'escau, aprofitem l'avinentesa i traslladem-ho al nostre país. Pensem en els avantatges que tenim: no caldrà que fem càstings!