dilluns, d’octubre 03, 2005

Eclipsi "anul·lat"

Admirable C: Que avui hi ha hagut un eclipsi anular de Sol? No no: avui el que hi ha hagut és un eclipsi anul·lat de Sol! Perquè ELLA, allunyada per un dia de les rigorositats i les limitacions que imposa el plató, se'ns ha desplaçat cap a Xàtiva (la Costera) per narrar-nos, astronòmicament i anímicament emocionada, un històric eclipsi anular que ha quedat literalment anul·lat per les intervencions fresques, rialleres, sentides i, sobretot, d'altíssim bon rotllo de la meteoròloga urgellenca. Na López, encantada d'anar pel castell de Xàtiva repartint el micròfon entre les desenes d'afeccionats a l'astronomia que corrien per allà, ha viscut (i ens ha fet viure) un "subidón" anímic interessantíssim, per gaudi dels dos admirables i tots els teleespectadors. Per escalfar motors, en una de les primeres connexions del matí "ha vacil·lat" el seu etern company de mobilitat d'"Els matins" amb un directíssim "Espartac, que em trobes a faltar, avui?". Però això, companyes i companys, sols acabava de començar!



En connexions posteriors l'hem pogut gaudir fent entrevistes rotllo "Aquí, en directe" a una estranyada nena osonenca, als membres de l'Agrupació Astronòmica d'Osona (als quals s'ha intentat "treballar" perquè se l'enduguin al 2009 a l'expedició per veure un eclipsi a la Xina...) i a un trio de surrealistes granollerencs que es passejaven pel castell amb un didgeridoo a la boca. Sense pèls a la llengua, i amb un somriure d'orella a orella, els ha etzibat: "I heu vingut a Xàtiva per tocar aquest xisme?". La Mònica estava sortida, era el seu dia, i del que menys estava pendent era dels crits del sofert Cuní, que la cridava a l'ordre des de l'estudi.



Amb en Cuní de coprotagonista hem viscut un dels punts culminants de la jornada: quan el bo d'en Josep ha recordat que el proper eclipsi que es veurà des de la nostra latitud serà al 2026, la Mònica no ha dubtat a vacil·lar-lo també a ell (un dia és un dia!): "Què vols dir, que em quedi aquí fins al 2026?". Sortosament per tots nosaltres, la resposta "cunina" ha estat negativa: "Exactament el contrari".

Però tots sabeu, amics, que el raig més enlluernador de tot el matí, el que apareixerà a partir d'ara amb tota seguretat a l'"Alguna pregunta més" i als resums televisius de Nadal i de cap d'any a TV3, ha estat...



I l'apoteosi ha arribat quan s'ha tret les ulleres i estava descol·locada més de 90 graus respecte de la càmera. Però l'ha trobada! :)



Estem convençuts que la Mònica, just després de la connexió, ha pensat el mateix que tothom: "Ui, el que acabo de fer".

4 Comments:

Blogger Pseudo-intellectual lunatic said...

great blogd

9:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mònica, si llegueixes això t'imposo un petit càstic: Escriu 100 vegades, a ma i damunt d'un paper: 'No tornaré a dir tamany. Haig de dir mida, mida i mida'

9:28 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A Xàtiva també va fer un report pel TN Migdia, el seu primer que jo sàpiga; era curiós sentir la seva veu en off, poc convencional, amb el punt informal característic d'ella, allunyada de l'standard del TN.

12:17 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Tens tota la raó! De fet, és l'únic vídeo que es pot pescar a 3alacarta de l'eclipsi!

1:28 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home