dilluns, d’octubre 03, 2005

Eclipsi anular

Admirable C: No teniu la sensació que periòdicament apareixen tot d'una paraules o conceptes als mitjans que no havíeu sentit mai i que, després de pocs dies, tornen a desaparèixer de la vostra vida/orella? En tenim un exemple avui dilluns amb l'eclipsi anular de Sol. Llec com sóc de l'astronomia, jo com a màxim arribava a distingir un eclipsi parcial d'un de total, però això de l'anular m'ha sobrepassat. Sort que hi ha gent amb paciència i disposada a explicar les coses, com la del CRP de Martorell:

"Un eclipsi anular s’assembla a un eclipsi total, però hi ha una petita diferència. Mentre que en un eclipsi total el cercle de la Lluna és igual o més gran que el cercle del Sol, en un eclipsi anular el cercle de la Lluna és més petit que el cercle del Sol.

Això fa que la Lluna quedi encerclada per un anell daurat. Doncs bé, resulta que fa no sé quant de temps que no ens passava per damunt del cap un eclipsi anular d'aquests...



...i que, per tant, és recomanable que li fem una mica de cas. Per als qui factors meteorològics o laborals impedeixin veure el fenomen avui al matí, connecteu-vos (si cal d'estranquis) al servidor del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, perquè sembla que han preparat un bon xou.

PS: Atenció gent! En Toni Nadal, diumenge a la nit, va destapar la notícia: la Mònica, la nostra físicometeoastrònoma, connectarà durant tot dilluns al matí des de Xàtiva (la Costera), un dels millors punts per observar l'eclipsi aquest al nostre país! Prepareu vídeos, càmeres i el que faci falta!

Val més que em vagi preparant per demà...

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Admirable... demostres que no ets tan admirable!!!! No segueixes les intervencions de la Mònica!!! Ho va anunciar ella mateixa dimarts o dimecres de la setmana passada.

2:37 p. m.  
Blogger Admirable said...

Admirable C: Sí, ho reconec, molt de tant en tant faig el salt a la Mònica! Però ELLA segur que em perdona... i espero que tu també, anònim!

Ah, i per què no ens vas avisar?!

7:07 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home