dimecres, de juny 15, 2005

'Meme' dels Admirables

Fent un tomb per la xarxa i pel top ten de la blogosfera del país, ens n'hem adonat que El cançoner de la Lola ens feia un requeriment: respondre un 'meme'. Doncs bé, recollim el guant de la insigne blocaire i el contestem tal i com marquen els cànons.

Deu àlbums de la meva col·lecció
Som-hi. Antonio Vega, 'Océano de sol', un disc íntim; les quatre estacions de Vivaldi, un clàssic entre els clàssics; U2, 'October', perquè com diu la dita 'L'octubre fred, mata el cuquet'; Els Pets, 'Agost', perquè tots l'anhelem, any rere any; Joan Manuel Serrat, 'Cançó de matinada', qui no la recorda...; Sisa, 'Qualsevol nit pot sortir el sol', perquè mai se sap com acaben les nits ni com comencen els dies; Rafa Xambó i la fusteria, 'Dies oberts', per no oblidar els amics i companys del País Valencià; i dues bandes sonores: la de 'Singing in the rain', incommensurable Gene Kelly, i la de 'Ice Storm', amb el sempre simpàtic Kevin Kline, la Sigourney Weaver i la Christina Ricci. I, per acabar, els Rolling Stones, 'December´s Children', de fa exactament quaranta anys.
Discos que et fa vergonya trobar buscant resposta al punt anterior
Un del Miquel Pujadó que, efectivament, no sabia que tenia i que probablement no he escoltat: 'El temps no té cap importància'.
Quantitat total de música baixada al meu ordinador
Preferim no dir-ho, que essent públic com és això d'internet, els de la brigada antipirateria ens vindrien a demanar royalties.
Últim CD que he comprat
Es que ja no en comprem!
Última cançó que he escoltat abans de llegir aquest post
'Dust in the wind', dels Kansas... Impressionant.
Cançons que escolto que signifiquen alguna cosa per a mi
Ui, n'escoltem moltes, els admirables... i de tots els estils. Des de coses tronades com 'Un rayo de sol', de la Marisol (quina amalgama de fenòmens meteorològics en tant poques paraules) fins al '20 de març' d'en Serrat, cosa més nostradeta. Passant per l''O sole mio' (en les seves múltiples versions) o el 'Sol, solet', quan fem una regressió a la infantesa. Ara que hi penso, em sembla que estem obsessionats amb el sol.
Llibres que llegeixo durant l'any
Depèn. Ara no us ho sabríem dir... Tot depèn del temps que faci.
Últim llibre llegit
Seguim amb vertader entusiasme els fascicles de la gran enciclopèdia de la meteorologia. Tot i que, recordem-ho, no van comptar amb la nostra musa per promocionar-la.
Llibres que llegeixo aquests dies
Anem molt de bòlit. Amb prou feines si llegim el que escrivim.
Cinc llibres que m'han marcat
Ha costat molt, però intentarem de fer-ne una selecció. Una mica de poesia: 'Desglaç', de Maria-Mercè Marçal i 'La primavera al poblet', del gran Josep Carner. Teatre: 'Aigües encantades', de Joan Puig i Ferreter, lectura obligatòria de COU a la nostra època. I finalment, novel·la: 'El mar', de Blai Bonet, i 'Cabòries estivals', del malaguanyat Jesús Moncada ('Requiescat in pacem').
Cinc persones a qui vulguis passar aquests 'memes'
Primer de tot, al nostre il·lustrador oficial, en Jordi Juan, que a més de tenir web oficial (com els grans), també té bloc.
I, evidentment, als nostres amics/lectors/seguidors fidels i fans de la Musa: l'incansable Plandiura, el rimador Catxipanda i el sempre sorprenen Pistoleta. I finalment, al bloc de les Cartes de Tatooine, que fa dies que no ens diu res.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

nanos, jo ja en vaig posar un... de tota manera, doneu-vos per contestats!

salut!

11:33 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola. He trobat això a internet: "Finalment, la Mònica López és la dona del temps de TV3. Va estudiar física i s'ha trobat gairebé per casualitat fent previsions meteorològiques davant de la càmera. Aquesta temporada entra a la televisió a quarts de cinc de la matinada per començar a informar al K3 i després a "Els Matins a TV3". Prèviament, ha recollit les dades a través dels mapes, la consulta a internet, el telèfon o la interacció amb els telespectadors. L'astronomia és una de les seves grans aficions i, des que el seu company li ha iniciada, practica l'escalada." No sé si ja ho coneixieu, però és que arribo de nou. JKo crec que lo del "company" ho diuen per despistar. Segur que la Mònica està impressionant fent escalada, però... quina por si la segresta el Ieti!

7:37 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home