dimecres, de setembre 07, 2005

Llamps i trons!

Admirable B: Encara recordo com va començar aquesta singladura. Era el mes de gener i tot just encetàvem dies d'esvalotament meteorològic: fred i nevades arreu del país, fins i tot arran de mar. Ara, com ja és habitual el mes de setembre en aquestes terres, venen les tempestes a raig. Justament avui dimecres i demà dijous, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès una alerta per pluges fortes, i algunes zones del País Valencià també estan en alerta. Sigui com sigui, aquestes situacions de ben segur que fan gaudir d'allò més els nostres meteoròlegs.
De fet, aquestes tempestes que ja han descarregat durant els darrers dies (però que són molt lluny de posar punt i final a la sequera) ocupen la portada d'avui de molts diaris. El que més m'ha cridat l'atenció és el del diari El Punt (edició Barcelona): "La tempesta descarrega 21.000 llamps". Caram! Quin malbaratament d'energia! 21.000 són molts llamps. Que se'n podrien fer de coses si canalitzèssim l'energia. En tot cas, i per als més curiosos, hi ha aquesta pàgina on es poden consultar els punts on s'han produït aquestes descàrregues.
Ara se me'n va el cap... M'imagino la nostra musa, recollida a casa seva, amb els llums apagats, asseguda davant d'un gran finestral, i contemplant l'espectacle de la natura. Potser que torni a la realitat, no?

Admirable C: I també hi ha hagut huracans i tornados, benvolgut company! No ens estem de res, eh!?