dijous, d’octubre 27, 2005

"Cel mig ennuvolat i ruixats dispersos"

Admirable C: Avui el dia, meteorològicament parlant, ha girat indiscutiblement al voltant d'una notícia publicada al quadernet salmó de La Vanguardia.

A Presión gubernamental sobre los meteorólogos británicos, el corresponsal Rafael Ramos explica des de Londres que el Govern britànic suposadament ha començat a alliçonar (llegiu-hi pressionar) els homes i dones del temps del país davant la forta onada de fred que es preveu enguany. En concret, segons el diari barceloní, "los meteorólogos británicos han recibido instrucciones precisas de adornar el mal tiempo tradicional de estas islas y poner así su granito de arena para combatir el pesimismo y las bajas laborales por depresión". Se'ls demana, vaja, que no alarmin més del compte la població, perquè en el mal temps el govern s'hi juga baixes laborals, depressions... i vots. La teoria oficial al darrere de la "recomanació" és que cal simplificar la informació meteorològica i llevar-li dramatisme.

Aquesta ha estat la notícia comentada tant a la sobretaula televisiva d'El club com a la tertúlia primerenca d'Els matins, on la nostra musa ha exemplificat què pot significar aplicar aquests consells a una previsió de mal temps:

"Cel mig ennuvolat i ruixats dispersos".