dimecres, d’agost 31, 2005

Katrina

Admirable C: Un cop calmat l'huracà capil·lar de la nostra benaurada meteoròloga, potser que dediquem en aquest nostre vostre bloc un esment a l'altre fenomen meteorològic de la setmana, l'huracà Katrina, que després d'inflar-se al golf de Mèxic ha arrasat els estats de Louisiana i Mississipí. En aquest àlbum de Flickr hi ha un bon grapat d'imatges del virulent fenomen fetes des dels avions caça-tempestes NOAA-43 i NRL-P3 a la recerca de l'ull de l'huracà.



La bellesa de les imatges aèries contrasten amb la immensa tragèdia que tothom s'ensuma que pot haver deixat arran de terra. Això és molt gros.

PS: Un altre interessant recull d'imatges de la NOAA.

Llisor

Admirable C: A mesura que van passant dies des de l'inici de la "nova era" de la Mònica, sembla que la llisor es va imposant fermament a la permanentació. Anem molt bé.

dimarts, d’agost 30, 2005

S'imposa la calma

Admirable C: Avui la Mònica ens ha vingut tard a la feina: no ens ha aparegut a la petita pantalla fins al vespre. I ha fet la seva aparició amb els cabells ben llisos, en contrast amb l'esbojarramenta capil·lar d'ahir. Significa, això, que es va imposant la calma?



dilluns, d’agost 29, 2005

Període de proves

Admirable C: Des de divendres passat, l'escarransida actualitat de l'agost (Estatut català, trànsit, Orient Mitjà...) ha quedat del tot arraconada pel canvi de "look" de l'admirada Mònica López. En una decisió dràstica, la monstre de la meteorologia televisiva catalana va aparèixer en antena amb una tercera part de la seva gloriosa melena. Però no sols això: si divendres la cabellera era de tipus xampinyó, llisa i en forma de casc, dilluns se'ns ha mostrat remoguda, potser en consonància amb l'actualitat huracanada a Nova Orleans... Però, i demà? Sembla que la testa de la nostra Cleòpatra moderna es troba en període de proves.



dissabte, d’agost 27, 2005

Mònica López "nova fórmula"

Admirable C: Ens ho esperàvem. Ho insinuàvem en diverses entrades molt abans de l'estiu. Ens ho ensumàvem. Ho palpàvem. I s'ha produït. A les acaballes de l'agost, amb calculada premeditació abans de la represa televisiva "oficial" del setembre, la Mònica se'ns ha tallat divendres la llarguíssima i de vegades ingovernable cabellera. Però no és una tallada de puntes, no: és una tallada radical, fresca, jove, alegre, que ha axampinyonat la clarivident testa de la musa meteorològica del país.



Un dels molts anònims lectors commosos i trasbalsats aquesta setmana amb el nou "look" de la urgellenca ens ha localitzat el vídeo de la primera intervenció de la Mònica amb una lliura menys de massa capil·lar al 3alacarta.

Mònica López temporada 05-06: més professional, més morena, més energètica, més bella, més comunicativa, més meteoròloga... més musa!

Per molts sants

Admirable C: No és que hi creguem gaire, els dos admirables a punt d'acabar vacances, en les coses de l'església. Però deguda la importància de la religió a la Seu (*), demostrada fins i tot en el mateix nom de la capital de l'Alt Urgell, ens veiem obligats (amb molt de gust) a fer arribar a la nostra Mònica la més profunda i alegre felicitació pel seu brillant sant avui, 27 d'agost:

Santa Mònica (Tagaste 331-Òstia 387), mare de sant Agustí, patrona de les dones casades.

Tot plegat sempre que no celebri el sant (si el celebra!) el 9 d'abril, és clar.


(*) La Seu d'Urgell és una bonica població de 10.000 habitants i a 900 metres d'altitud regada pel riu Segre. Al centre de la vila s'alça el magnífic monestir medieval que va donar nom a la Seu. A més de capital de l'Alt Urgell, aquesta agitada ciutat entre Andorra i la Cerdanya és seu del bisbat d'Urgell, el màxim representant del qual és també copríncep d'Andorra. I això és interessant d'esmentar-ho i explicar-ho perquè significa, ni més ni menys, que el bisbe de la Seu és, juntament amb el bisbe de Roma (o papa), cap d'un estat sobirà: el Principat d'Andorra, l'un, i la Ciutat del Vaticà, l'altre.

Curiosament la Seu celebra avui mateix el dia gros de la festa major... ai santa Mònica!

dilluns, d’agost 22, 2005

Amb ELLA!


Admirable C: Les circumstàncies ens han fet aturar un moment les vacances (laborals i de seguiment de la crac del temps) per donar fe que la nostra Mònica, contràriament al que ens anunciava misteriosament un anònim lector fa unes quantes setmanes, no ens deixa de moment per anar a Telecinco. Des d'avui dilluns torna a alegrar-nos amb els seus rajos catòdics a TVC. Ben morena, relaxada i amb els cabells en constant creixement!

Buf!