dilluns, de gener 31, 2005

Problema tècnic

Admirable C: Per problemes tècnics, avui sols hem pogut admirar la nostra estrella mediàtica... però no l'hem capturada. És el que té això de la tecnologia. Però això ho arreglem amb un poema:

Mònica, Mònica...

Oh dona del temps
cada dia ens il·lumines
amb pantalons o faldilles!

De negre o claret...
avui farà calor o fred?

Admirable C, 3r d'EGB

Admirable B: La tècnica no impedirà que la duguem al cor, a l'esperit

Fuig el temps,
passen els núvols,
torna el fred,
surt el sol,
cau la pluja...
Torna la joia als nostres cors.
Miro per la finestra
i et veig a tu...

Admirable B (tot imitant Riba)

divendres, de gener 28, 2005

Duel de titans (i 2)



Admirable B: Segon episodi de la particular història televisiva (esperem que només televisiva) entre Ella i l'Espartac Peran. Fixa't, Admirable C, com se'l mira... Quina condescendència, quin domini d'ella mateixa... I quin quadre tan ben fet que ens brinda el realitzador. Avui, per cert, se'ns presenta amb un vestit complet, amb una cremallera que va de dalt a baix (òbviament), i amb cremalleres també a les mànigues. I de color negre, un to que sempre, en qualsevol circumstància, estilitza... Tot i que a Ella no li cal.



Admirable C: Estimat i mai no prou admirat company, i quanta raó que tens! Sols puc afegir, a la teva encertada digressió, un detall sobre l'espectacular vestit d'avui: t'has fixat com treuen el nas les cames per davall? En Cuní deu anar com una moto, cada matí! I en Peran, què t'haig de dir!

dijous, de gener 27, 2005

Duel de titans

Admirable C: Avui tenim una magnífica notícia sobre la nostra estrella de Betlem particular, Admirable B. No sé si ho saps, però tal dia com avui ha sortit al carrer una nova publicació en català, "Nat", dedicada a la divulgació de la natura. Qui hi col·labora, Admirable B? Sí, ELLA: en el primer número, hi signa l'article "Del núvol a les muntanyes. Com es forma la neu i quines varietats té". De lectura indispensable aquests dies! És que té visió la xicona...
Bé, i després d'aquesta nota d'actualitat, passem a l'anàlisi diària, et sembla? Les imatges triades aquest fred dijous de gener fan referència a un duel entre titans que es produeix cada matí a TVC: el relleu de la informació meteorològica (encarnada per la Mònica) a la de l'estat del trànsit (protagonitzada per l'Espartac Peran).



Fixa't quina cessió del protagonisme, Admirable B: quin "fair play" de la Mònica, adobant el terreny a l'Espartac! Això és molt graaaan, tiooo!



Moment històric, Admirable B. Quin esclat de complicitats, eh? Quina guspira d'alegria que inunda el plató. Quin moment!
Admirable B: Jo, sincerament, el que veig és que a l'Espartac li cau la bava... Literal! I no m'estranya, ans al contrari. Qualsevulla mortal, per molta fortalesa que tingui, cau abatut pels seus ulls, pel seu rostre... T'hi has fixat, Admirable C, que en els plànols més generals, és una mossa ben alta... I jo em pregunto: Què més podem descobrir-hi? Ho té tot.
Pel que fa al seu article a la nova revista de natura, no he tingut el gust de llegir-lo. Però tan bon punt caigui a les meves mans, el devoraré (l'article).

dimecres, de gener 26, 2005

Bocabadada



Admirable C: Bocabadada la tenim, Admirable B, aquesta setmana a la nostra musa meteorològica. T'has fixat com li brillen els ulls, cada matí, quan ens explica la invasió siberiana? A mi no em deixa glaçat el fred, sinó la seva mirada...
Admirable B: A mi, més que deixar-me glaçat, se'm deu quedar cara de bocabadat en veure la seva imatge a la televisió... Hi hauria d'aparèixer més sovint encara... I quin fred fa al carrer!

dimarts, de gener 25, 2005

Seguiment especial



Admirable C: L'onada de fred siberià, que no polar, ja ens ha caigut a sobre, Admirable B, però no hem de patir per res. ELLA és als estudis de TV3, cobrint minut a minut el flagel del fred. Cal destacar, per cert, el to càlid que ha triat per a la jaqueta avui, molt adequat per allunyar la sensació de fredor que impera al carrer i al camp. Està en tot, la Mònica, no et sembla?
Admirable B: ELLA, com molt bé dius, està en tot... És pedagògica i ampàtica... Ampàtica perquè se solidaritza amb els que han hagut de sortir al carrer i han patit les excel·lències del fred. Nosaltres, com ella, també farem un seguiment especial de la jornada. De ben segur que no serà aquesta la única imatge de la Mònica que veurem avui.






Admirable C: Com dèiem més amunt, avui hi ha més fotos de l'habitual perquè la Mònica es mereix un seguiment especial i absolut. Com disfruta amb els termòmetres sota terra i previsions blanques! Com es belluga, quin nervi que té amb l'aire siberià! Quina flexió gràcil de genolls! Quin moviment de mans!
Admirable B: M'agrada molt la primera d'aquesta sèrie, especialment la corba que fa el seu cos... Miquelàngel n'hauria fet un momument d'aquesta mossa.

dilluns, de gener 24, 2005

És dilluns




Admirable C: És dilluns, Admirable B, però t'has fixat amb quina energia ens ha rebut la nostra Mònica? Deixa't estar de cafenets i kafe ebakiak, company! Per cert, se'ns ha llevat molt elegant, avui. Deu estar preparant-se per rebre amb tots els honors la gran onada de fred que ens ha pronosticat?
Admirable B: El fred, per molt intens i terrible que sigui, fa de bon portar amb una imatge com la que ens brinda avui el nostre astre. Ja poden venir glaçades, nevades, vent polar i siberià que jo (nosaltres) portarem sempre al cor els seus avisos, les seves recomanacions, les seves consignes. No es nota que sigui dilluns, a més a més. Avui ens ofereix una imatge juvenil, amb els cabells solts i les puntes amb un lleuger moviment ondulatori. Que arribi el fred! Nosaltres estem immunitzats!

divendres, de gener 21, 2005

21 de gener: som-hi!

El divendres 21 de gener de 2005 marca el tret de sortida a un modest projecte d'anàlisi diària (de dilluns a divendres) de l'estel mediàtic que més brilla de la televisió principatina: Mònica López, la nostra dona del temps.
Atenció! El bloc és dedicat a parlar de la Mònica López, no de la Mónica López ni de la Monica López.





Admirable C: Avui la Mònica se'ns ha presentat amb un conjunt de pana, que li escau d'allò més (com sempre). Li estilitza la figura i, amb les mànigues de la camisa eixint-li de la jaqueta, li dóna un toc barroc molt interessant. Què me'n dius, Admirable B?


Admirable B: Avui el nostre estel brilla com cada dia. Podríem dir que porta un vestit-jaqueta clàssic, però en la seva figura queda absolutament impecable, sense cap ombra de classicisme. La previsió meteorològica, sense cap mena de dubte, és secundària davant d'aquest tros de dona.